Sprawozdanie finansowe

Sprawozdanie z działalności samorządu osiedla Pilczyce – Kozanów – Popowice Płn. za rok 2017, VI i VII kadencja.

Część A
Działalność rzeczowa

1. Działalność Rady Osiedla
    1. Liczba wybranych radnych: 21
    2. Liczba radnych obecnie: 20
    3. Liczba odbytych posiedzeń rady: 11
  2. Działalność Zarządu Osiedla
    Liczba odbytych posiedzeń zarządu 45
  3. Informacja o realizacji zadań Osiedla wynikających ze Statutu Miasta
    i Osiedla (w szczególności kontaktów z mieszkańcami, podjętych inicjatyw, zorganizowanych festynów i wydarzeń kulturalnych):

• RODZINNY FESTYN OSIEDLOWY na Pilczycach pt. „To ty mamo moja żywa kołysko” zorganizowany na stadionie przy ul. Lotniczej 72 w dniu 28.05.2017r.
    • IV FESTYN PARAFIALNY NA KOZANOWIE (Parafia Św. Jadwigi Śląskiej) zorganizowany w dniach 15.10.2017r.
    • WIGILIA DLA OSÓB SAMOTNYCH I OPUSZCZONYCH – 17.12.2017r.
    • ZABAWY MIKOŁAJOWE DLA DZIECI Z TRZECH OSIEDLI: PILCZYC (05.12.2017r.), KOZANOWA (06.12.2017r.) I POPOWIC (09.12.2017r.)
    • AKCJE ŚWIĄTECZNEJ POMOCY W ZESPOŁACH CARITAS (Wielkanoc 2017, Boże Narodzenie 2017) ORAZ INNE IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE W SZKOŁACH (30-lecie nadania imienia i sztandaru SP nr 3 na Popowicach) oraz KLUBACH SENIORA (35-lecie Koła nr 2 na Popowicach)
    • WSPÓŁORGANIZACJA RÓŻNEGO RODZAJU KONKURSÓW I ZAWODÓW NA RZECZ DZIECI I MŁODZIEŻY Z OSIEDLOWYCH PLACÓWEK WYCHOWAWCZO – OŚWIATOWYCH, a także zawodów wędkarskich na Kozanowie i Popowicach
  4. Ocena współpracy samorządu osiedla z organami miasta i jego jednostkami organizacyjnymi oraz służbami wraz z uzasadnieniem przy ocenie negatywnej (wskazać tylko te instytucje, z którymi Osiedle współpracowało w roku sprawozdawczym):
    RADA OSIEDLA POZYTYWNIE OCENIA WSPÓŁPRACĘ Z NASTĘPUJĄCYMI INSTYTUCJAMI w zakresie wymiany korespondencji i realizacji zgłoszonych problemów:

1. Prezydentem Miasta Wrocławia
    2. Radą Miejską Wrocławia
    3. Urzędem Miasta
    4. Wrocławskim Centrum Rozwoju Społecznego
    5. Zarządem Dróg i Utrzymania Miasta
    6. Placówkami oświatowymi
    7. Strażą Miejską
    8. Policją
    9. Ekosystem – em
      Uwagi do Zarządu Zieleni Miejskiej – brak odpowiedzi na pisma w terminie.
  5. Ocena realizacji inwestycji miejskich
    1. Ile wniosków do założeń planu społeczno-gospodarczego na rok 2017
      złożyła rada osiedla: 3 (trzy).
    2. Ile ze złożonych wniosków przyjęto do realizacji i wymienić jakie: 0 (zero).
    3. Ile wniosków środowisk lokalnych lub ich organizacji występujących o przyznanie środków na wspieranie tzw. inicjatyw lokalnych pozytywnie zaopiniowała rada osiedla i wymienić jakie: 0 (zero).
    4. Ile ze złożonych wniosków uzyskało finansowanie: 0 (zero).
    5. Innych: 0 (zero).
  6. Informacja na temat stanu przekazanego mienia komunalnego:
    Z dniem 1 lipca 2015r. nieruchomość przy ul. Rękodzielniczej 1 we Wrocławiu jest we władaniu Stowarzyszenia Animatorów Kultury, Sportu Masowego, Rekreacji oraz Profilaktyki Zdrowotnej „Non In Solo Pane Vidit Homo”. Radzie Osiedla Pilczyce – Kozanów – Popowice Płn. jedynie użyczane jest pomieszczenie w/w budynku na działalność społeczną.

Sporządziła:
Ewa Garncarek-Zarzycka